Cand nu esti multumit de vreun aspect al vietii tale, daca te-ai saturat sa te doara sufletul sau o parte a corpului fizic, e momentul sa faci o schimbare.

In Universul in care traim singura constanta e schimbarea. Oricat ne-am impotrivi, lucrurile se rearanjaza, anotimpurile se succed, anii trec, nici o zi nu va mai semana identic cu alta zi.

Poate schimbarea te sperie sau poate te incita. Pe majoritatea oamenilor ii sperie. Ca in orice, echilibrul si intelepciunea sunt chei ale succesului. In opozitie, se afla extremele – reticenta totala in fata schimbarii de partea cealalta inconstanta – schimbarea schimbarii schimbate. ­čÖé

Schimbare inseamna iesire din zona de confort. Ca sa te obisnuiesti cu schimbarile si sa te bucuri de ele, te poti juca de-a provocarea zilnic. Adica te intrebi in fiecare dimineata la trezire: ce pot face diferit astazi? Ce pot adauga vietii mele? Ce pot fi si face eu astazi ca sa devin fericit / linistit / … imediat?

Astfel ca poti alege o combinatie speciala de haine, o noua coafura, schimbi locul biroului ca sa ai o priveliste mai larga, o iei pe un alt drum. In creierul tau se vor forma noi retele neuronale, perspectivele de a privi situatiile se vor largi, realitatea va deveni mai cuprinzatoare – vei incepe sa observi ce pana acum iti scapa, vor aparea mai multe posibilitati si oportunitati. Starea interioara se va transforma in prezenta, curiozitate in fata vietii, bucurie, deschidere, renuntarea la judecata si asteptari.

Viata inseamna imbratisarea schimbarii. Vrei sa te simti plin de viata? Suuuper, atunci spor la schimbari!

Fie ca iubesti schimbarile, fie ca le urasti, ele oricum exista si apar. Daca te incapatanezi sa te opui, e posibil sa pierzi ceea ce dobandit deja – job, partener, etc, plus se consuma multa energie, apar frica, stagnarea, reticenta, care nu sunt decat ingradiri.

Ce alegi: schimbare cu bucurie, schimbare cu forta, stagnare si energie epuizata, energie multa cu iubire, directia trecut sau prezent cu perspective mai frumoase, mai luminoase pe termen scurt si lung?

Atunci cand hotaram ca un lucru e suficient de bun pentru noi uitam sa mai crestem; sa mai investim, iar peste o vreme nu o sa ne mai placa. Si cum ar fi in loc sa tragem concluzii si sa stam in puncte de vedere fixe, sa ne deschidem , sa ne dezvoltam, sa evoluam, sa imbratisam “neasteptatul”?

Cum ar fi sa ne dam voie sa visam maret si sa facem pasi de actiune in acea directie? Cum ar fi sa ne pozitionam de partea noastra?

Cum ar fi sa ne amintim ca stim foarte bine cine suntem?

Ca sa apara ceva nou si minunat in realitatea noastra e necesar sa gandim intr-un mod diferit si sa facem ceva ce nu am mai facut!

Te imbratisez cu iubire din spatiul cel mai pur.

Adina Ene on EmailAdina Ene on FacebookAdina Ene on Linkedin
Adina Ene
Master Coach
MasterCoach & NLP Practitioner

Comsilier de Dezvoltare Personala & Formator
Facilitator Access Consciousness

E-mail: adina.ene@academiadecoaching.ro

Tel: +0040.729.518.817

 

 

 

Adina Ene

Adina Ene

MasterCoach & NLP Practitioner Comsilier de Dezvoltare Personala & Formator Facilitator Access Consciousness E-mail: adina.ene@academiadecoaching.ro Tel: +0040.729.518.817